Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich ducharskejch komedii vsech dob. Alec Baldwin a Geena Davis hrajou dobre, ale naprosto brutalni vykon predved Michael Keaton, kterej je nezapomenutelnej. Film obsahuje spoustu vynikajicich hlasek, skvelych dialogu a krasne morbidniho humoru. Triky jsou na svou dobu docela dobry a kdyz se hlavni dvojka snazi strasit tak to nema chybu. Nebejt postavy Beetlejuice tak by to byl asi jen nadprumernej originalni film, ale takle to je vynikajici podivana. Burton opet nezklamal. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Nikto nevie spracovať "záhrobnú tematiku" tak GENIÁLNE zábavne ako Tim Burton!!! Vrchol dokonalosti v tomto smere predstavuje Corpse Bride, avšak Beetlejuice tiež ovplýva všetkými charakteristickými aspektami Burtonovej tvorby, ktoré mám nesmierne rád...Výborné a burtonovsky "ujeté", tomu sa nedá odolať!!! ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, Burtona miluji a stejně to samé mohu říct o jeho humoru, ale ten mi tentokrát připadal dost laciný. Michael Keaton jako Beetlejuice byl sice úžasný, ale nepřipadal mi nějak moc vtipný, lepší mi připadali scénky, kdy se o strašení starali Adam s Barbarou, zejména pak ta, kdy na se oblékli do prostěradel a pokoušeli se nahnat hrůzu novému obyvatelstvu, což se jim ale nedařilo podle plánu, stejně rozkošná pak byla i večeře. Samozřejmě že těch kladů tam je více, ale jinak na mě tenhle Burtonův snímek zatím moc nezapůsobil, což je rozhodně škoda. 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice. Stačí vysloviť jeho meno tri krát a je pripravený poskytnúť svoje služby. Je však otázkou, či to nebude skôr naškodu. Pohodová duchárska komédia od kreatívneho režiséra Tima Burtona. Nepatrí to medzi jeho najlepšie diela, ale určite som sa pri tom nenudil. Michael Keaton si tu zahral jednu zo svojich najlepších úloh. Tak ma napadá, že hádam ešte lepšie by Beetlejuicea stvárnil Johnny Depp. Škoda, že Burton neponúkol túto rolu zrovna jemu. *** ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád mimo jiné proto, že jediný Tim Burton pojal duchařské téma tak, jak si opravdu zaslouží - jako černou komedii. Drtivá většina duchařských komedií je laděna romanticky (Duch, Přátelé z onoho světa) nebo je zaměřena na děti (Můj táta je duch, Casper) a to není tak zábavné, protože černý humor musí v takovém případě zůstat stranou. Beetlejuice je výjimka, je to nápaditá černá groteska, kterou někdejší animátor Burton natočil, jako by byla kreslená. A představte si, že původní záměr Warner Bros. byl natočit to jako thriller! Mimořádně vtipná je scéna, kdy Catherine O´Harová, Jeffrey Jones a jejich hosté začnou pod vlivem dvou duchů tančit kalipso. Musíte vidět! 80% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Titulní postava Betelgeuse (Michael Keaton) je pojmenována po hvězdě ze souhvězdí Orion. (ČSFD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama